Veelgestelde Vragen – FAQ

Is aanbetaling van mijn bestelling nodig?

Nee, de keuze is aan u. U kunt vooraf betalen via iDeal of bij aflevering via PIN automaat, contante betaling of internet bankieren.

Zijn alle genoemde prijzen inclusief 21% BTW?

Ja, alle prijzen op beddenstad.nl zijn inclusief 21% BTW.

Zijn alle genoemde prijzen inclusief transportkosten?

Ja, in tegenstelling tot vele webshops van andere aanbieders zijn alle prijzen van Beddenstad inclusief BTW en inclusief bezorging in heel Nederland (m.u.v. De Waddeneilanden). Levering op de Waddeneilanden is mogelijk als orderbedrag hoger is dan €99,-. De bezorgkosten voor de Waddeneilanden zijn dan €50,-. Bij ons zijn er dus geen bezorgkosten of andere verborgen kosten van toepassing. Bezorgkosten voor België tot aan hoogte Brussel zijn €50,- (ongeacht orderbedrag). Bezorgkosten voor levering in overige landen is in overleg.

Welke betaalmogelijkheden heb ik bij Beddenstad?

Bij Beddenstad hoeft u bij het online kopen van het door u gewenste matras geen betaling of aanbetaling te doen. U kunt ervoor kiezen om pas bij aflevering te betalen. Dit kan op de volgende manieren:
 

  • contant
  • via internetbankieren of
  • via onze mobiele pinautomaat

U kunt echter ook vooraf, tijdens het bestelproces, via iDeal betalen.

Aanschaffen van uw matras bij Beddenstad is dus risicoloos en zonder verrassingen.

Wat is een traagschuimmatras?

Traagschuim matrassen zijn gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim dat zachter wordt zodra de temperatuur stijgt, hetgeen gebeurd wanneer je lichaam in contact komt met je matras. Hierdoor vormt het matras zich om je heen en volgt goed de contouren van je lichaam.

Traagschuim geeft door zijn eigenschappen de ideale drukverlaging waar met name luxe slapers en mensen die met rugklachten en andere terugkerende gewrichtsklachten te maken hebben, veel baat bij hebben. Een nadeel is dat je even moet wachten totdat het schuim op temperatuur en dus zacht is. Dit merk je vooral tijdens het omdraaien.

Dit gaat met wat meer moeite dan andere matrassen. Traagschuim heeft veel bijnamen: Nasa schuim, Nasa traagschuim, Memoryfoam, Slowmotion schuim en Lazyfoam.

Een traagschuim matras bestaat niet uit 100% traagschuim. Het bestaat uit een bovenlaag van een aantal centimeters traagschuim met een ander kernmateriaal. Meestal is dit koudschuim (maar het kan ook een kern van pocketvering zijn) en aan de andere zijde bevindt zich weer traagschuim.

De traagschuimlaag moet niet te dun zijn anders maak je geen gebruik van de positieve eigenschappen en lig je meer op de ondergrond van het matras wat in het midden zit, maar een te dikke laag is ook weer niet goed.

Voordeel:

  • Zeer comfortabel
  • Gaat behoorlijk lang mee (meer dan 12 jaar)
  • Niet zo snel kuilvorming 

Nadeel:

  • Vrij duur in aanschaf
  • Omdraaien gaat wat lastiger

Wat is een topdekmatras?

Topdekmatrassen, ook wel oplegmatrassen genoemd of toppers, zijn de finishing touch van een ideaal slaapsysteem.

Een topdekmatras is een dun matras van tussen de 5 en 6 cm dik die op het reguliere matras geplaatst wordt. Topdekmatrassen zorgen voor een heerlijk zacht en aangenaam ligcomfort, terwijl u toch de optimale ondersteuning van uw eigen matras ondervindt. Niet alleen verlengt een dekmatras de levensduur van uw matras.

Het is tevens eenvoudig te keren en te luchten, wat het slaapklimaat bevordert. Bij twee aparte matrassen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tweepersoons dekmatras, waardoor u geen last meer heeft van een vervelende geul in het midden.

Heeft u twee aparte (elektrisch) verstelbare bodems, dan kunt u kiezen voor de split level topdekmatrassen.